Home Nederlands
Home English/Deutsch
Vakantiewoning
Ferienwohnung
Holiday home
Slideshow/foto's
Uitstapjes
Ausflüge
Trips
Kaart
Karte
Map
Boekingen/info
Anfragen/info
Booking/info
Gastenboek/Gästebuch

IN DE OMGEVING ZIJN ER VEEL RECREATIE MOGELIJKHEDEN:

Wandelen, paardrijden, golfen, bowlen, zwemmen, surfen, duiken, vissen, wildwaterpark, mountenbiking, karten, quad rijden, skiën, kameelrijden etc.

HET IS RUIM 2 UUR RIJDEN NAAR GRANADA WAAR U HET BEROEMDE ALHAMBRA KUNT BEZOEKEN.

In het hoogseizoen is het raadzaam om uw toegangskaarten via internet te bestellen. U bent altijd zeker van een kaartje en verspilt geen kostbare tijd in de wachtrij voor de kassa!

 

 Semana Santa in Turre, Sierra Cabrera in Turre, Mojacar Playa en Pueblo, de stille witte stranden van het Nationaal Park Cabo de Gata, Amandelbloesem in Lubrin, stranden van San Juan de Los Terreros, Castillo de Tabernas, Sorbas markt, Las Negras

 

 

In de directe omgeving is heel veel moois te zien en te beleven. De afgelegen stranden van Cabo de Gata National Park waar u heerlijk kunt wandelen. In Garrucha (15 minuten) elke vrijdag een grote wekelijkse markt, die is verspreid over verschillende straten. Je kunt hier van alles kopen en ook nog een beetje handelen. Er is een mooie boulevard met veel winkels en restaurants, aan de haven is gratis parkeergelegenheid.

 

Niet te vergeten Mojacar Pueblo, op slechts een steenworp afstand (8Min.) Mojacar is van Fenicische oorsprong. In deze kleine stad met witgekalkte huizen en smalle straatjes, schilderachtig gelegen tegen de heuvel aan de voet van de Sierra Cabrera, herkent men duidelijk de invloed van de Arabieren. Het symbool van de stad is de Indalo, de stok figuur die tussen zijn uitgestrekte armen een regenboog vasthoud, die op geen enkel huis mag ontbreken. Het beschermt de bewoners tegen onheil! 

 

 

 

"EL GAUCHO"

 

 

 

 In Mojacar Playa zijn een aantal zeer mooie flamenco shows waar u tevens goed kunt eten, onze favoriet is de "El Gaucho" waar elke vrijdag vanaf 20.00 een mooie show wordt gegeven. Specialiteit: gegrild Argentijns rundvlees! U moet wel van tevoren reserveren!

 

 

 

"Karting Garrucha" 

 

 

Geniet van een leuke en spannende ervaring. We hebben twee auto's en zes categorieën karts, voor volwassenen en kinderen, zodat het hele gezin kan deelnemen. Onze baan heeft een lengte van 400 mtr en een breedte van 8 mtr, waardoor men andere deelnemers gemakkelijk kan inhalen. Bovendien heeft de baan verlichting. Kom en voel je een echte FORMULE 1 rijder.

KARTING GARRUCHA, Carretera Garrucha-Turre, dagelijks open behalve op regenachtige dagen vanwege de veiligheid. September-juni: van 11 - 14.00 uur en 16 – 20.00 uur, juli en augustus: van 11 - 14.00 uur en 17 – 24.00 uur, Semana Santa, van 11 - 14.00 uur en van 16 tot 22.00 uur.

 

  "Parque AcuaticoVera"

Het wildwaterpark ligt aan de hoofdweg tussen Garrucha en Vera Playa (naast supermarkt Consum) en biedt veel water-plezier, speciaal voor kinderen! Naast de verschillende glijbanen zijn er nog veel meer attracties! Het park is geopend van 18 mei t/m 8 september van 11.00 tot 18.00 uur en juli en augustus tot 19.30 uur.

  

  "Rental-Bike-Shop" in Turre

Verhuur van fietsen en mountainbikes in Turre. Een jong dynamisch team wacht op u en adviseren u gedurende het hele jaar over routes en excursies in de omgeving. Voor verhuur kunt u bellen met de "Bike Shop" op 608 623 182 of 678 612 378 Mojácar en de omgeving bied vele mogelijkheden voor de wielersport. Zowel amateur mountainbiking als professionele rijders vinden in de stad routes en faciliteiten. In de afgelopen jaren is Mojácar uitgegroeid tot trainingsbasis van een aantal professionele Europese teams.
 
ROUTE TURRE – MOJÁCAR

afstand: 12 km, +/- 4 uur. Soort route: wandelen en fietsen. Moeilijkheidsgraad: Medium High

Vanaf Turre, je de canyon te steken en beginnen met de beklimming van de top van de Jali. Het is een zeer steile klim, maar je kunt, zowel op de berg als de vallei, genieten van een prachtig uitzicht. Het zijn typische boerderijen als de boerderij "El Cantón" of "El Bajo Jali" zien voordat je de top van de Jali heuvel te bereiken. De ramp-up staat is zeer belangrijk, 41-736 metter in slechts 7 km U kunt ook zien Geifvögel en wilde zwijnen. Nadat je de top bereikt, kunt u de afdaling beginnen met een afstand. U ziet een prachtig uitzicht over de zee en Mojácar vanuit een ander perspectief via de achterdeur van het dorp aan de sporthal en de boerderij "Refajeros".

 

   "Wandelroute"
 
Wandelroute LA MENA - MACENAS - Afstand (heen en terug): 10 km.
Route: Wandelen - Moeilijkheidsgraad: Medium Neem aan het einde van de boulevard bij het Indalo hotel de parallelweg , ga vooruit parallel aan de hoofdweg aan de linkerkant tussen de struiken door. Langs de kust bij de oude klif weg rechtdoor. Volg de route borden.
 
Bezoek het kasteel via een kleine trap.Van daaruit loopt u terug naar het kruispunt, sla links af en vervolg de route richting Torre del Pirulico langs en aan de rechterkant ziet u een diepe kloof naast het huis "La Rosa de los Vientos" volg dit pad en klim helemaal tot aan 102 meter hoogte. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de kust van Mojacar. Verlaat de kust en volg het pad naar beneden.
Als je het punt wp 9 op de kruising hebt bereikt,naast de bron Macenas, sla linksaf richting Mojácar. Vanaf hier, volg je het gemarkeerde wp tot je op een tweesprong komt.
Neem het pad aan de rechterkant en ga terug naar de markeringen wp 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1
 

  "Mini Hollywood"

In slechts 50 minuten met de auto naar één van de bekendste toeristische attracties van de enige woestijn in Europa Tabernas aan de Costa de Almería: De western stadjes Mini Hollywood en Fort Bravo, waar beroemde films, zoals, "vier vuisten", "For a few dollars more" of "The good, the bad and the ugly" werden opgenomen. In de twee themaparken worden elke dag western shows. Het is voor jong en oud een leuk uitstapje.

 

  "Playas"

Mojácar heeft een 17 kilometer lange kustlijn, Marina de la Torre (tegenover de golfbaan), verbonden met Garrucha, aan de Rambla de la Granatilla, in het dorp Sopalmo adembenemend mooi, dichtbij de grens van het natuurpark Cabo de Gata - Nijar, grenzend aan Carboneras. Bezoekers kunnen van zowel ongerepte (rustzoekers) als touristische stranden (tal van voorzieningen) genieten. Gezinnen verkiezen vooral de fijne zandstranden bekroond met De Blauwe Vlag met tal van recreatieve activiteiten. Stranden: Marina de la Torre, El Descargador, El Cantal, La Cueva del Lobo, Las Ventanicas en Venta del Bancal . Afhankelijk van seizoensgebonden veranderingen, getijden en wind sommige stranden verschillen kunnen zijn of helling hebben op toegang tot de zee , het zwemseizoen begint op 15 . Juni en eindigt op 15 September Gedurende deze tijd, de reddingsdienst 11:00-19:00 in werking.Buiten het seizoen en dit keer zijn er geen strandwachten en reddingsdiensten. voorbeeld strand van Marina de la Torre: Het eerste strand van Mojácar als u van Garrucha. Het heeft een präschtigen golfbaan met 18 holes. Direct naast het beschermde gebied van de lagune van de rivier "Río Aguas". -Medium korrel zand en grijs.Bekroond met de Blauwe Vlag, 2012.
 
 

"DESERT SPRINGS GOLF CLUB"

  

Geïnspireerd door de beroemde woestijn van Arizona en Californië en gebouwd volgens USGA specificaties is Desert Springs Resort en Golf Club biedt een spectaculair uitzicht over de schepping van de mens in harmonie met de natuur. Elke hole heeft functies die het spel, fonteinen en beekjes, ravijnen, rotsen en cactussen te maken, samen met strategisch geplaatste bunkers, test de vaardigheden van de top professionals wanneer worden toegevoegd door de mededingingsautoriteiten tees. Desert Springs is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende en memorabele plaatsen voor de liefhebbers van deze sport.
 
 
"MARINA GOLF MOJACAR"
 

   

De moderne golfbaan "Marinagolf MOJACAR" Ontworpen en ontwikkeld door D. Ramon Espinosa, werd geopend in het voorjaar van 2000, op een ongeëvenaarde locatie aan de kust van Mojacar. Met een spectaculair uitzicht op de zee langs de route.Spectaculair en einzigartigr Driver komt op de 4e Hole. Een uitdagende baan voor alle golfers! Het gebouw heeft een driving range, golfschool, verhuur van buggy's en apparatuur en een golfshop.

 

"GOLF EN VALLE DEL ESTE"

  

 

 

  "Duiken"

De Mojacar Diving School Center is geopend in 1996, een duikcentrum gemaakt door duikers voor duikers. Het team wordt geleid door Peter Navarro uit Madrid (PADI Course Director), uitgevoerd samen met Tony (Master Instructor) en andere hooggekwalificeerde medewerkers. Hun ervaring en professionaliteit zorgen ervoor dat uw verblijf bij ons een meer authentieke duikvakantie zal zijn. Geef ons een seintje of stuur ons een e-mail. Ons team zal u alles wat u moet bieden voor duiken en duikcursussen geven. Contact Informatie: C / La Mata # 1 Local 1, CP: 04638 Almería, TLF: 950 47 27 60, TLF MOBILE: 629 29 april 92, info@buceomojacar.com

 

"Kamelentochten"

De kamelen brengen de zomer in Mojácar-Playa, Almería. Er bieden wij kameel rijden op het strand voor het hotel Marina Playa.In de winter die kamel leeft beslag op de Camel Farm naast Almería stad. Geniet van een kameel rijden en deelnemen aan de 23 kamelen op de boerderij. Neem een picknick mee en besteden zoveel tijd als je wilt met ons. Voldoende ruimte voor het vermaken van de kinderen. De reizen duren 45 minuten op een droge rivierbedding.

 

  "Indalo Quads"

Ervaar Adventura - De rondleidingen neemt u mee langs de droge rivierbeddingen, in het hart van de Sierra Cabrera zo'n 650 meter (2000ft) boven de zeespiegel met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Voor een onvergetelijke ervaring die je een rondleiding met een 220cc quad. Voor meer informatie over onze websit: indaloquads.com of tel. +34950450343
 
 

     "Skiën"

In 2 1/2 uur kunt u de beroemde skigebied van de Sierra Nevada, zee-of sneeuwklassen bereiken, de keuze is aan jou. 
 
 

  "Club Hipico Vera"


Deze Spaanse Riding Centre wordt gekenmerkt door haar diensten voor professionele paardrijden, voor speciale gelegenheden en de verhuur van paardenkoetsen. Er zijn georganiseerd paardrijlessen voor verschillende moeilijkheidsgraden en een pony-club voor kinderen. Het centrum biedt twee tegenstrijdige routes voor led paardrijden, een vallei trektocht die volgt in de voetsporen van de Rio Aguas met uitzicht op de Sierra Cabrera en het bergdorp Mojacar pueblo, of een tocht langs de kust, het strand van Vera Playa.

 

 

 

Costa de Almeria staat bekend om het aangenaam warme klimaat gedurende het hele jaar.